пʼятницю, 23 жовтня 2015 р.

Відео-урок : «Інформаційна війна – зброя масового знищення».



«Хто володіє інформацією, той володіє світом» - казали в різні часи сильні світу. Інформація - ключовий інструмент у зовнішній і внутрішній політиці.
В рамках декади національно-патріотичного виховання викладачами училища Трембовецькою С.О. та Шабаянцом С.А. був проведений відео-урок на тему «Інформаційна війна – зброя масового знищення». 


Інформаційна зброя - це засоби знищення, перекручення або розкрадання інформаційних масивів, добування з них необхідної інформації після подолання систем захисту, обмеження або заборони доступу до них законних користувачів, дезорганізації роботи технічних засобів, виведення з ладу телекомунікаційних мереж, комп'ютерних систем, всього високотехнологічного забезпечення життя суспільства і функціонування держави.

Інформаційна зброя від звичайних засобів ураження відрізняє:
скритність - можливість досягати мети без видимої підготовки і оголошення війни;

масштабність - можливість наносити непоправної шкоди, не визнаючи національних кордонів і суверенітету, без обмеження простору у всіх сферах життєдіяльності людини;
універсальність - можливість багатоваріантного використання як військових, так і цивільних структур країни нападу проти військових і цивільних об'єктів країни поразки.
Таким чином, інформаційна війна зараз - це основна форма протиборства між державами, тому висновок напрошується сам собою: у ХХІ столітті, через свою ефективність інформаційні війни будуть використовуватися як головний інструмент впливу на міжнародні відносини. Відстоювати свої позиції в інформаційному протиборстві буде набагато легше тим країнам, які матимуть гармонійно розвинуте й тому захищене інформаційне суспільство.

Немає коментарів:

Дописати коментар