пʼятниця, 30 березня 2018 р.

Година здоров’я : «Туберкульоз та його профілактика»



Кожного року  24 березня відзначається Всесвітній день боротьби з туберкульозом.
У цей день світова спільнота звертає увагу населення планети на серйозну проблему сучасності, що становить загрозу здоров’ю людей в усьому світі.
За офіційними даними ВООЗ, у світі близько 9,6 млн. осіб хворіють на туберкульоз, щорічно близько 1,5 млн людей помирає внаслідок цього захворювання.
Туберкульоз є однією з причин смертності внаслідок інфекційних хвороб. Понад 95% летальних випадків від туберкульозу реєструється в країнах з низьким рівнем життя.
23 березня до нашого училища завітали студенти IV курсу Бердичівського медичного коледжу, які розповіли про це підступне інфекційне захворювання, прояви його симптомів, перебіг і наслідки туберкульозу.  





Разом  подивилися  тематичне відео: науково – популярний фільм про  туберкульоз та презентацію  на тему: «Туберкульоз та його профілактика».
«Не зволікати з  проведенням туберкулінодіагностики у дітей, профілактичними флюорографічними оглядами, дотримуватися здорового способу життя, раціонального повноцінного харчування, правил особистої гігієни – це стане запорукою здоров’я та вагомим кроком на шляху протидії епідемії» - наголосила викладач коледжу Музичук Т.Я.


Немає коментарів:

Дописати коментар