пʼятниця, 24 лютого 2023 р.

 

Обличчя історії. Леся Українка.

25 лютого  виповнюється 152 роки з дня народження української письменниці, поетеси, перекладачки та культурної діячки, нашої землячки  Лесі Українки.

 Народилася Леся Українка (справжнє ім’я – Лариса Петрівна Косач-Квітка)  25 лютого 1871 року у місті Новоград-Волинський (нині Звягель) на Житомирщині.

Творча спадщина Лесі Українки включає понад 270 віршів, не рахуючи поем і віршованих драматичних творів, півтора десятка оповідань, стільки ж статей, величезну кількість перекладів, безліч зібраних унікальних народних пісень, казок, переказів, легенд українського народу. Феномен таланту Лесі Українки полягав у тому, що вона одночасно працювала в різних жанрах, збагативши і урізноманітнивши українську літературу. Її твори перекладені багатьма мовами. До того ж сама вона переклала чимало творів світових авторів українською, адже знала більше десятка мов. Творчість великої поетеси багата й різноманітна, але провідним мотивом лірики геніальної поетеси слід вважати патріотизм.

Леся Українка входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України.

Відкрити для себе Лесю Українку, ближче познайомитися з її творчою діяльністю та особистим життям  пропоную вам за допомогою інтерактивного плакату «Обличчя історії. Леся Українка». Для перегляду перейдіть за цим посиланням:

https://www.thinglink.com/scene/1685403845028478978



Немає коментарів:

Дописати коментар